Zenici domaćinstvo Final Foura MŽRKL

Međunarodna ženska regionalna košarkaška liga

Zenici domaćinstvo Final Foura MŽRKL

Košarkašice zeničkog Čelika ostvarile su sjajne rezultate u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi te izborile plasman na Final Four.

Zeničanke su u ovoj sezoni MŽRKL uspjele upisati 12 pobjeda i pet poraza te ostvarile seriju od šest pobjeda, a sada je na redu Final Four koji će se održati u Zenici.

 

Apliciranje za domaćinstvo Final Foura trajalo je do prvog februara, a pripalo je Zenici koja iza sebe ima dva uspješno održana Memorijalna turnira u sjećanje na nesretno stradalu Amnu Fazlić, te kako je organizacija istih bila na nivou, uloga domaćina pripala im je lako.

 

Trenutno najuspješniji trener u Zenici, trener ženskog KK Čelik nije krio zadovoljstvo i čast zbog uspjeha svog kluba kao i to što će biti domaćin ovako jednog velikog događaja.

 

"Ovo je jedan od većih uspjeha ženskog košarkaškog kluba Čelik i nadamo se da će biti još veći ukoliko se dobro plasiramo. Prošle godine smo osvojili Kup Bosne i Hercegovine, a ove godine izborili smo plasman na Final Four MŽRKL i nadamo se najboljem", izjavio je Eldar Durmić, trener ŽKK Čelik.

 

Pred košarkašicama Čelika je još jedna utakmica protiv Vojvodine NIS koja se igra 25. februara u Novom Sadu, a nakon toga 3.-4.03.2012. u Zenici nastupa Final Four.

 

U Final Fouru vrlo vjerovatno je da će učešće zauzeti Partizan, Čelik, Hemofarm Štada te Radivoje Korać ukoliko večeras pobjedi ekipu Voždovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.