Zirbes umjesto Raduljice?

Centar mijenja klub

Zirbes umjesto Raduljice?

M. Šljivak

Njemački košarkaš Maik Zirbes blizu je potpisa za italijanski Armani iz Milana.

Ovaj 207 centimetara visoki centar je proteklog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor s Maccabijem iz Tel Aviva, ali se u redovima izraelskog velikana nije najbolje snašao.

Zirbes ozbiljno razmišlja o odlasku iz redova Ponosa Izraela, a i čelnici Maccabija nemaju ništa protiv toga.

Raskid ugovora bi se trebao desiti u narednim danima, a Nijemac neće dugo čekati na novi klub, jer se navodno već dogovorio s Armanijem.

On će u dresu italijanskog euroligaša zamijeniti srbijanskog centra Miroslava Raduljicu, čijim igrama su u ekipi iz Milana razočarani i on će dobiti otkaz.

Iako se nije najbolje snašao u Tel Avivu Zirbes ima solidne brojke u ovoj sezoni. Odigrao je 13 utakmica u Euroligi, a na prosjeku je od osam poena i tri skoka po meču.

Zirbes je pored Maccabija u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Bamberg i Trier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti