Žižić napušta Galatasaray

Povratak u Španiju

Žižić napušta Galatasaray

A. Beganović

Andrija Žižić, jedan od najbolji hrvatskih košarkaša u posljednjih deset godina, napušta turski Galatasaray i seli se u španjolsku ACB ligu, tačnije u Zaragozu.

Nakon kraće avanture u Turskoj, Andrija Žižić, će najvjerovatnije po drugi put u svojoj bogatoj karijeri zaigrati u ACB ligi.

Novi klub Andrije Žižića biće španjolska Zaragoza koja se trenutno nalazi na 14. mjestu španjolske ACB lige i po svemu prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva predstoji joj grčevita borba za ostanak u društvu najboljih.

Andrija Žižić je do sada sada u svojoj karijeri branio boje brojnih poznatih evropskih košarkaških klubova (Split, Cibona, Barcelona, Olympiakos, Panathinaikos, Galatasaray).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.