"Znamo šta nam je činiti"

Selektor Srbije

"Znamo šta nam je činiti"

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evrobasketu 2017. igraće u grupi D zajedno sa selekcijama Rusije, Letonije, Turske, Belgije i Velike Britanije.

Aleksandar Đorđević je povodom jučerašnjeg žrijeba izjavio da su svi rivali ozbiljni i da je najvažnije da se zauzme dobra pozicija pred eliminacione utakmice.

"Takmičenje na EP sagledavamo u cjelini, jer se naši potencijalni protivnici nalaze u svim grupama. Imamo zacrtan put i znamo šta nas čeka. Treba se dobro pripremiti za takmičenje, odigrati dobro od početka i zauzeti što bolju poziciju pred eliminacione utakmice, jer dobro znamo da su 'ukrštanja' često veoma važan faktor kada je u pitanju put do same završnice", rekao je selektor 'Orlova'.

EP igraće se naredne godine (31. avgust - 17. septembar) u Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji. 

Na turniru će se naći 24 selekcije, a u osminu finala plasiraće se po četiri najbolje ekipe iz svake grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti