"Zubac se hvali da je Hrvat, ali on je Bosanac"
Foto: EPA

Larry Nance Junior ne da mira Ivici Zubcu

"Zubac se hvali da je Hrvat, ali on je Bosanac"

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac je na NBA Draftu prije dvije godine izabran 32. pikom od strane Los Angeles Lakersa. Iako ne dobija preveliku minutažu u Lakersima, saigrači su ga odlično prihvatili, a njegov najbolji prijatelj u ekipi iz Los Angelesa je krilni centar Larry Nance Jr.

Upravo je Larry Nance Jr. odlučio malo istražiti Zubčevo porijeklo, a od kada je saznao da je Zubac zapravo iz Bosne i Hercegovine, a ne iz Hrvatske, stalna "bockanja" ne prestaju.

Novinari portala CroatianSports.com su posjetili trening Lakersa kako bi razgovarali sa Zubcem i Nance Juniorom, a Larry je odmah istakao da njegov saigrač nije Hrvat, nego Bosanac.

"On se voli hvaliti da je Hrvat, ali ja sam pogledao kartu i shvatio da se on baš i nije rodio i odrastao u Hrvatskoj. On je rođen u drugoj državi", istakao je Nance Jr., da bi mu potom novinar CroatianSportsa pokušao objesniti situaciju u BiH i tri konstitutivna naroda.

Inače mladi Zubac je rođen u Mostaru, a na pitanje novinara Nanceu Junioru šta će poručiti svom saigraču kada ga sljedeći put vidi, on je istakao:

"Reći ću mu da je Bosanac. Kada god mu to kažem on odreaguje kolekcijom sočnih hrvatskih psovki".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi