Zvanično: George Hill potpisao za Sacramento Kingse

Napustio Utah Jazz

Zvanično: George Hill potpisao za Sacramento Kingse

E. Čaušević

Dojučerašnji košarkaš Utah Jazza, George Hill, svoju karijeru nastavit će u dresu Sacramento Kingsa.

Hill je na kraju prošle sezone napustio Utah nakon što mu je istekao ugovor, te je pregovarao sa dosta NBA klubova, no na kraju je odlučio da svoju karijeru nastavi u dresu Sacramenta.

Ovaj košarkaš je sa Kingsima odlučio potpisati trogodišnji ugovor prema kojem će zaraditi nevjerovatnih 57 miliona eura. Hill je bio na meti Lakersa i Dallasa, ali je očito ponuda Sacramenta bila na kraju najprivlačnija.

"George Hill je novi igrač našeg kluba i potpisao je ugovor na tri sezone. Želimo mu dosta sreće i uspjeha u dresu naše ekipe", poručio je Sacramento na svojoj zvaničnoj stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti