Zvanično: Phil Jackson napustio New York Knickse
Foto: EPA

Oglasio se i vlasnik kluba

Zvanično: Phil Jackson napustio New York Knickse

Legendarni Phil Jackson više nije predsjednik New York Knciska. Nekada sjajni trener i višestruki NBA prvak sa Chicago Bullsima i Los Angeles Lakersima, napustio je kormilo ekipe iz New Yorka nakon 3 neuspješne sezone i nekoliko kontraverznih poteza.

"Nakon dugog razmišljanja, složili smo se da će Knicksi krenuti u drugom pravcu. Phil Jackson je jedna od najslavnijih ličnosti u historiji NBA lige. Želimo mu sve najbolje i zahvaljujemo mu na njegovoj usluzi Knicksima", saopštio je vlasnik Knicksa James Dolan.

"New York Knicksi će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Ovaj tim i ovaj grad su lansirali moju NBA karijeru. Uvijek ću im biti veliki dužnik Zahvalan sam gospodinu Dolanu na pruženoj prilici da se vratim ovdje."

Inače, Knicksi su u tri sezone u kojima je Jackson bio predsjednik kluba ostvarili izuzetno loš omjer pobjeda i poraza, 80-166, a proslavljeni stručnjak je naišao na kritike zbog njegovog odnosa prema Carmelu Anthonyju, te špekulacija da želi trejdovati mladu zvijezdu Knicksa Kristapsa Porzingisa.

Phil Jackson je i kao igrač bio član New York Knicksa i to od 1967. do 1978. godine, te je u ovom periodu došao do dvije titule NBA prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi