Zvezda bolja od Cedevite u prvom meču finala ABA lige
Foto: EPA

Poveli sa 1:0 u finalnoj seriji

Zvezda bolja od Cedevite u prvom meču finala ABA lige

E. Čaušević

Košarkaši Crvene zvezde večeras su pred domaćim navijačima savladali Cedevitu (81:66) prvoj utakmici finalne serije ABA lige.

Cedevita je meč u Beogradu otvorila na fenomenalan način, te je odličnom igrom u prvoj četvrtini imala i 15 poena prednosti. Ipak, u drugoj dionici Zvezda je zaigrala dosta bolje, te je za nekoliko minuta uspjela da nadoknadi zaostatak, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 45:44 za domaći tim.

Nošeni odličnom podrškom košarkaši Zvezde su u trećoj dionici igrali sjajno, te su po prvi put uspjeli da naprave veću prednost u odnosu na Cedevitu. Gosti u prve tri minute nisu uspjeli da pogode koš, pa je Zvezda otišla na osam poena prednosti.

Zvezdina prednost je rasla iz napad u napad, te su pred početak posljednje četvrtine imali 13 poena prednosti. Nakon toga Cedevita je uspjela malo da smanji zaostatak, no to je bilo sve. Domaći su u posljednjih pet minuta odlično zaigrali, te su došli do 17 poena prednosti (79:62). Zvezda je na kraju slavila rezultatom 81:66 i povela sa 1:0 u finalu ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde večeras je bio Jenkins sa 20 poena, dok su Wolters i Kuzmić dodali po 14 poena. U ekipi Cedevite istakao se Tomas sa 14 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa na parketu je proveo više od 20 minuta, upisao je dva poena, te jednu asistenciju.

Finalna serija ABA lige, prva utakmica:

Crvena zvezda - Cedevita 81:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi