Zvezda bolja od Krke
foto:google

Crveno-bijeli pobjedom osigurali drugu poziciju

Zvezda bolja od Krke

D. Vejo

U okviru posljednjeg 26. kola Regionalne ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom parketu ekipu Krke rezultatom 77:67 po četvrtinama 22:25, 18:9, 20:17 i 17:16, čime su obezbjedili drugu poziciju na tabeli kao i play-off.

U prvoj četvrtini činilo se kako ekipa Krke neće biti ni malo lak zalogaj za izabranike Dejana Radonjića. Gosti su sjajno otvorili meč, pa su tako domaćinu u koš ubacili velikih 25 poena. Sve indicije upućivale su na to kako će se u dvorani "Aleksandar Nikolić", gledati sjajna košarka.

Dobra igra tima iz Novog Mesta nije trajala dugo. Početak drugog perioda donio je potpunu prevagu. Zirbes i ekipa odlučili su da stanu na kraj napadima protivnika pa su tako šutevima sa distance i otpatcima ispod koša, prelomili period u svoju korist. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od šest poena.

Početak drugog poluvremena donio je ponovo dominaciju crveno-bijelih. U trećoj četvrtini ubacili su 20 koševa dok je protivnik 17. Dobra odbrana i  kvalitetan napad krasili su igru domaćina tokom ovog perioda.

Stiglo se i do posljednjeg perioda. On je prošao u izjednačenoj borbi koja je vladala pod i jednim i drugim obručom. Ipak kvalitet Crvene zvezde Telekom ponovo je presudio kao i pad koncentracije protivnika te su sa 17 postignutih poena domaćini stavili tačku na meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi