Zvezda furioznom igrom u 4/4 srušila prvaka Evrope

Druga pobjeda u TOP 16 fazi

Zvezda furioznom igrom u 4/4 srušila prvaka Evrope

Košarkaši Crvene zvezde upisali su svoju drugu pobjedu u TOP 16 fazi Eurolige i to protiv aktuelnog prvaka Maccabija (89:76)

Maccabi nakon prve četvrtine stiže u prednost, koju domaći košarkaši uspijevaju preokrenuti do odlaska na odmor.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Maccabiju koji je imao i +7, a onda se desila ključna četvrtina. Meč je odlučen u posljednjoj dionici u kojoj su košarkaši beogradskog kluba bili izuzetno efikasni. 

Zvezda je ubacila čak 35 poena, dok su gosti zabili 17, i upravo je furiozna igra u posljednjoj četvrtini domaćim donijela pobjedu u nešto slabije ispunjenoj Areni nego što je to inače slučaj.

Najbolji igrač utakmice bio je Boban Marjanović koji je meč završio sa 19 poena i čak 17 skokova. Williams je ubacio 17, a Jenkins 16 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Devin Smith sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Crvena zvezda - Maccabi 89:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.