Zvezda ispustila pobjedu
Foto: Novosti

Darussafaka slavila u Beogradu

Zvezda ispustila pobjedu

Crvena zvezda porazom je započela nastup u Euroligi.

Aktuelni šampion ABA lige večeras je bio nadomak pobjede, ali je u završnici posustao i dozvolio Darussafaki da trijumfuje sa 73:70.

Crveno-bijeli su iznenadili goste odličnom odbranom u prvih 20 minuta. 

Zvezda je bila posebno impresivna u drugoj četvrtini, u kojoj je Darussafaku svela na samo 13 poena.

Međutim, ekipa Dejana Radonjića je u trećoj četvrtini odigrala ispod svakog nivoa, pa je omogućila protivniku da se vrati u igru.

U ovom periodu domaćin je ubacio samo osam poena, dok su gosti bili duplo efikasniji.

Turski tim je u uvodnim minutama posljednje četvrtine stigao do minimalnog zaostatka (56:54), da bi potom Marko Gudurić trojkom vratio na plus pet.

Wanamaker je na drugoj strani vratio istom mjerom, ali je onda uslijedila serija domaćina od 5:0. Ponovo je Gudurić bio siguran van linije 6.75, a zatim je Dangubić poentirao za osjetniju prednost Beograđana (64:57).

Darussafaka se ni tada nije predavala. Gosti su u završnici konstantno držali priključak, da bi u posljednjem minutu došli do potpunog preokreta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Will Clyburn sa 19 koševa i četiri skoka bio je prvo ime kod gostiju. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Ognjen Kuzmić sa 16 poena i devet uhvaćenih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi