Zvezda nemoćna u Istanbulu

Euroliga, 11. kolo

Zvezda nemoćna u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su ubjedljiv poraz u 11. kolu Eurolige.

Bolji od srbijanskog šampiona bio je Fenerbahče, koji je pred domaćom publikom trijumfovao sa 87:72 i tako došao do osme pobjede. Crveno-bijelima je sa druge strane ovo bio sedmi neuspjeh u elitnom takmičnju ove sezone.

Zvezda je u prvoj četvrtini pružila snažan otpor domaćinu, ali je u drugoj dionici podbacila i na pauzu otišla sa zaostatkom od 10 poena (41:31).

Igra crveno-bijelih potpuno se raspala u nastavku, tako da je domaćin na ulasku u posljednju četvritnu imao + 18 (68:50).

Ekipa Dejana Radonjića je sredinom četvrte dionce prišla na devet poena zaostatka (74:65), međutim, više od toga nije mogla.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Ekpe Udoh sa 15 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je kod Zvezde bolji od ostalih bio Marko Simonović sa 14 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U narednom kolu Zvezda će ugostiti Maccabi, dok će Fener na noge Panathinaikosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi