Zvezda nemoćna u Madridu

Real uvjerljiv

Zvezda nemoćna u Madridu

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida uvjerljivo su slavili protiv Crvene zvezde u osmom kolu Top 16 faze Eurolige.

Real je uvjerljivo, rezultatom 85:61, stigao do sedme pobjede i ostao na vrhu, dok je tim iz Beograda upisao sedmi poraz, te se nalazi na dnu tabele sa omjerom 1-7.

Zvezda je sjajno krenula u utakmicu, te je vodila nakon prve četvrtine sa 18:16. No, početkom drugog dijela stvari dolaze na svoje i Real vlro brzo ide na plus 10.

Na poluvremenu je španski klub imao 11 poena prednosti (40:29). I u trećoj četvrtini je Real dominirao, Zvezda bila nemoćna. Do kraja je Real uspio da dođe do 24 poena prednosti.

Jaycee Carroll je predvodio Kraljeve sa 17 poena, dok je Rudy Fernandez ubacio 15. Kod Zvezde se istakao Boban Marjanović sa 21 poenom i 13 skokova. Mike Zirbers je ubacio 13 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Maccabi je sa 73:70 savladao Panathinaikos u drugom meču grupe E Top 16 faze Eurolige. Maccabi je na drugom mjestu sa 6-2 omjerom, a Panata ima 5-3 i zauzima treće mjesto.

Pargo je kod Izraelaca bio najbolji sa 16 poena, a na drugoj strani je Giankovits ubacio 16.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.