Zvezda nije uspjela: Darussafaka u četvrtfinalu Eurolige

Poraz Zvezde u Istanbulu

Zvezda nije uspjela: Darussafaka u četvrtfinalu Eurolige

Košarkaši turske Darussafake plasirali su se u četvrtfinale Eurolige nakon današnje pobjede protiv Crvene Zvezde na domaćem parketu sa 78:62 u okviru 30. kola.

Bila je ovo utakmica koja je direktno odlučivala o putniku u četvrtfinale ovog takmičenja, a Darussafaka je odigrala bolji meč te su na kraju uspjeli da slave pobjedu.

Domaći su odlično ušli u utakmicu i odmah su napravili seriju od 10:0. Tu prednost su održavali do kraja prve dionice te su na mali odmor otišli sa prednošću 25:14. Druga četvrtina donijela je izjednačenu košarku i na kraju je bilo 18:18 pa je Darussafaka otišla sa 11 poena prednosti na poluvrijeme.

Zvezda je odigrala veoma dobru treću dionicu te su se sjajnom serijom u napadu uspjeli približiti na samo minus 3 u jednom trenutku, ali Darussafaka je ipak uspjela da se pribere pa su u posljednjoj dionici ponovo bili bolji i na kraju nisu dozvolili gostima iz Beograda da preokrenu rezultat.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaće je do trijumfa vodio sjajni Brad Wanamaker sa 22 poena, dok je Ante Žižić dodao 11. Kod poražene ekipe Ognjen Kuzmić je imao 14, a Charles Jenkins 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi