Zvezda nošena euforičnim navijačima savladala Valenciju
Foto: KK Crvena Zvezda

Španci pali u grotlu Kombank Areni

Zvezda nošena euforičnim navijačima savladala Valenciju

Košarkaši Crvene Zvezde došli su do svoje druge pobjede u novoj sezoni Eurolige. I ovoga puta je ona ostvarena pred domaćim navijačima, koji su fanatičnom podrškom dali krila svojim igračima koji su lako savladali Valenciju. 

Na kraju je bilo 76:63 za Zvezdu koja je slavila sa trinaest poena razlike, što je još i dobro po gostujući tim budući da su domaći dominirali tokom cijelog susreta. Zvezda je u jednom momentu imala i 25 poena prednosti nad večeras vrlo neubjedljivom Valencijom, koja se u posljednjoj dionici dobrom igrom spasila potpune katastrofe.

Od samog starta dalo se naslutiti koji će tim doći do pobjede, a najzaslužniji za veliku pobjedu bio je Marcus Williams sa 14 poena i 8 asistencija. Najefikasniji igrač utakmice bio je Boban Marjanović sa 15 poena, dok su odlični bili Blažič i Kalinić sa 13, odnosno 12 postignutih poena. Valenciju su predvodio Dwight Buycks sa 14 poena.

Zvezda sada ima omjer od dvije pobjede iz uvodna tri kola, dok Valencija pruža razočaravajuće partije u Euroligi. Španski tim do sada još uvijek nije iskusio slast pobjede u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u ovoj sezoni.

Euroliga, grupa D
Crvena Zvezda - Valencia 76:63 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.