Zvezda ostala bez pola tima
Foto: EPA

Odlasci iz Zvezde

Zvezda ostala bez pola tima

M. Šljivak

Prvak Srbije i ABA lige, ekipa Crvene zvezde, ovog ljeta će ostati bez pola tima.

Srbijanski tim iza sebe ima zaista odličnu sezonu. Bili su važan faktor i u Euroligi, gdje im je doigravanje izmaklo za dlaku, a u narednoj sezoni bi stvari mogle krenuti nizbrdo za beogradski tim.

Prvi koji je otišao je trener Dejan Radonjić, a njegovim stopama krenuo je i kapiten Luka Mitrović, koji je postao novi član Bamberga.

Nije to sve. Jučer je ekipu napustio i Amerikanac Charles Jenkins, koji je potpisao za Khimki, dok bi u narednim danima još dvojica košarkaša mogla napustiti prvaka ABA lige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

To su Stefan Jović, kojeg traži pola evrope, te Dobojlija Ognjen Kuzmić, koji bi karijeru mogao nastaviti u Španiji.

Zvezda će u narednu sezonu ući mnogo slabija u odnosu na proteklu, a vjerovatno ni odlascima iz kluba nije došao kraj, pa ćemo ovaj tim gledati u znatno izmijenjenom sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi