Zvezda poražena od Neptunasa

Zvezda poražena

Zvezda poražena od Neptunasa

E. Škorić

Crvena Zvezda je pomalo neočekivana poražena u gostima kod Neptunasa u susretu drugog kola grupe D Eurolige rezultatom 83:81.

Zvezda je umalo doživjela debakl u Litvaniji. Gosti iz Beograda bolje su otvorili utakmicu, imali su vodstvo, no na kraju prve dionice gubili su sa 25:20.

Neptunas je početkom druge dionice imao i dvocifrenu razliku (32:22), pa je poveo i sa 15 razlike, ali je Zvezda uspjela spustiti na minus sedam do poluvremena, 44:37.

Pred kraj treće dionice crveno-bijeli dolaze na minus tri (64:61), da bi u četvrtoj dionici u dva navrata izjednačili (69:69, 71:71), no na kraju je Neptunas uspio da zabilježi pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Uspjela se Zvezda još jednom vratiti, Marcus Williams je bacao trojku za pobjedu gostiju, no promašio je, pa je ostalo 83:81. 

Gailius je predvodio domaće sa 19 poena, dok je kod gostiju Williams ubacio čak 23 poena. Jaka Blažič dodao je 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.