Zvezda poražena u Pioniru od Žalgirisa

Šesti poraz Zvezde

Zvezda poražena u Pioniru od Žalgirisa

Košarkaši Crvene Zvezde poraženi su večeras u Pioniru od Žalgirisa rezultatom 88:79 u 10. kolu Eurolige.

Iako je Zvezda bila favorit u ovom meč, to ipak nisu opravdali na parketu pa su ubilježili šesti ovosezonski poraz. Žalgiris je sjajno otvorio meč pa su već nakon prve dionice imali prednost od 24:16. Zvezda je odmah odgovorila pa je drugu dionicu dobila sa deset poena prednosti te su na odmor otišli sa vodstvom.

Ipak, drugo poluvrijeme Žalgiris je odigrao sjajno, a posebno posljednju dionicu pa su na kraju slavili četvrtu ovosezonsku pobjedu.

Do nje ih je vodio Antanas Kavaliauskas sa 20 poena, dok je poen manje dodao Arturas Milaknis. Kod Zvezde je najbolji bio Milko Bjelica sa 19 poena, dok su Nemanja Dangubić i Marko Simonović dodali po 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi