Zvezda poražena u Pireju, Real ubjedljiv u Italiji

Dobili smo odgovore na mnoga pitanja

Zvezda poražena u Pireju, Real ubjedljiv u Italiji

Danas je odigrano šest utakmica devetog kola grupne faze Eurolige koje su donijelo odgovor na mnoga pitanja.

Olympiakos je na svom terenu protiv Crvene zvezde upisao pobjedu kojom je obezbijedio prvo mjesto na tabeli. Rezultat je glasio 64:59, a najefikasniji igrač domaćih bio je Spanoulis sa 15 poena. Boban Marjanović je za poraženi tim ubacio 17, po čemu je bio i najbolji pojedinac meča.

U drugom susretu grupe D, Laboral Kutxa je slavila u španskom derbiju protiv Valencije i tako osigurala nastavak takmičenja. Rezultat je glasio 93:89.

U grupi A, Real Madrid je ubjedljivom pobjedom u Italiji došao nadomak osvajanja prve pozicije. Kraljevski klub slavio je sa 83:58, a najefikasniji su bili Reyes i Llull sa 14 odnosno 12 ubačenih poena.Unics je u okviru iste grupe predvođen Langfordom slavio nad Žalgirisom sa 73:60, dok je dramu pred posljednje kolo grupe unio Nižni pobjedom na gostovanju protiv Efesa. Khvostov i Thompkins su sa po 14 poena bili najzaslužniji što je ruski tim došao do pobjede rezultatom 65:61.

Alba iz Berlina je gostujućom pobjedom 71:65 protiv Limogesa sebi osigurala nastavak takmičenja. McLean je predvodio goste sa 18 poena dok je kod domaćih najbolji bio Smith sa tri poena manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 9. kolo:

Unics Kazan - Zalgiris Kaunas 73:60
Anadolu Efes - Nizhny Novgorod 61:65
Limoges - Alba Berlin 65:71
Laboral Kutxa - Valencia 93:89
Sassari - Real Madrid 58:83
Olympiakos - Crvena Zvezda 64:59

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.