Zvezda pregazila Galatu u Istanbulu

Slavio i Nižni

Zvezda pregazila Galatu u Istanbulu

Crvena zvezda je na gostovanju protiv Galatasaraya upisala svoju treću pobjedu u TOP 16 fazi Eurolige i tako zadržala kakve-takve šanse za plasman dalje.

Beogradski klub je slavio sa 91:68 protiv tima koji u posljednje vrijeme ima problema na pretek. Već od starta utakmice se dalo naslutiti koji će tim doći do pobjede u ovom susretu. Zvezda je od starta zadala svoj tempo i s lakoćom slavila u ovom duelu.

Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu bili su Blažić sa 19 poena, te Marjanović i Jenkins sa po 14. Pocius je u domaćem sastavu sa 13 poena bio bolji od ostatka ekipe, dok je Erceg ubacio 11.

Nižni je na svom terenu također upisao treći trijumf i to protiv Laboral Kutxe,a rezultat je na kraju glasio 89:85. Najefikasniji igrač susreta bio je Thompkins sa 22 poena, a Bertans je sa druge strane ubacio jedan poen manje.

Euroliga, TOP 16:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Galatasaray - Crvena zvezda 68:91

Nižni - Laboral Kutxa 89:85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti