Zvezda preko FMP-a do finala

Kup Radivoja Koraća

Zvezda preko FMP-a do finala

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća nakon što su večeras u polufinalu tog takmičenja savladali ekipu FMP-a rezultatom 76:60, po četvrtinama je bilo 27:14, 21:18, 19:13 i 9:15.

Beograđani su odmah krenuli na sve ili ništa. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku sjajnog Marka Gudurića koji je uspio da upiše čak 21 poen za crveno-bijele.

U prvoj četvrtini, Zvezda je krenula silovito pa tako istu rješavaju u svoju korist rezultatom 27:14. Drugi period, FMP je otvorio trojkom Čovića, ali to nije promijenilo dalji tok događaja u ovom susretu. Na odmor, izabranici Dejana Radonjića odlaze s prednošću od 16 poena razlike (48:32).

Nakon pauze, beogradski sastav znalački je čuvao prednost iz prvog poluvremena. Crveno-bijeli su spustili gas u posljednjem periodu, što je FMP iskoristio ali to nije bilo dovoljno da stignu zaostatak i preokrenu rezultat.

Kod Crvene zvezde istakao se Gudurić sa 21. postignutim poenom, a pratili su ga Jenkins sa 11 i Simonović sa 10, dok je titulu najefikasnijeg igrača u poraženoj ekipi ponio Ljubičić sa 18 ubačenih poena, a uz njega je dvocifren bio još samo Ostin.

Drugi finalista biti će poznat večeras nakon duela Partizana i Mega Leksa koji počinje u 21 sat.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi