Zvezda prvo pojačanje dovela iz FMP-a

Bolden oblači crveno-bijeli dres

Zvezda prvo pojačanje dovela iz FMP-a

D. Vejo

Rukovodstvo Crvene zvezde ne čeka kada su u pitanju pojačanja na novu sezonu, pa su tako angažovali dojučerašnjeg člana FMP-a Jonaha Boldena.

Ovaj 21-godišnji košarkaš igra na poziciji krila, a simpatije crveno-bijelih pobrao je tokom polufinalnih utakmica sa Partizanom, gdje je bio jedan od zapaženijih igrača na parketu.

Sa Beograđanima, Australijanac je potpisao dvogodišnji ugovor.  Bivši košarkaš koledža UCLA u Srbiju je stigao prije godinu dana kada je pojačao redove sada mu već bivšeg kluba, FMP-a.

Bolden je tokom minule sezone u ABA ligi bilježio 12,9 poena i 7,2 skoka po utakmici.

No, talentovani Australijanac neće biti od pomoći novim saigračima u finalnoj seriji prvenstva Srbije, s obzirom da je već otputovao u Ameriku na pripreme za NBA draft.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi