Zvezda razbila Laboral u gostima

Euroliga

Zvezda razbila Laboral u gostima

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde iznenadili su Laboral Kutxu u susretu petog kola grupe D Eurolige, te su upisali treću pobjedu.

Zvezda je u Vitoriji slavila sa 86:66 protiv Laborala, koji je bio favorit uoči utakmice. Na početku se vidjelo da bi gosti iz Beograda mogli da se sretni vrate kući.

Crveno-bijeli su u prvoj četvrtini išli na plus pet, ali je Laboral uspio da slavi u prvoj dionici (22:21). U drugoj dionici sjajna igra gostiju, koji su na poluvremenu vodili sa 41:34.

I u nastavku je dominirala ekipe Zvezde, koja je doslovno rasturila domaću momčad, te na kraju slavila sa čak 20 poena prednosti (86:66). 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zvezdi je ovo bio treći trijumf, a Laboral je sada na omeru 2-3. Luka Mitrović je sa 17 poena predvodio goste, Maik Zirbes je ubacio 15, dok je Marcus Williams imao 14, a Boban Marjanović 12 poena. Toko Shengelia je ubacio 20 poena u timu Laborala, ostali su bili jako loši.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.