Zvezda se poklonila Kralju, Bamberg i Olympiacos sigurni

Euroliga

Zvezda se poklonila Kralju, Bamberg i Olympiacos sigurni

D. Vejo

Večeras je u okviru 25. kola Eurolige odigrano tri susreta.

Košarkaši Crvene zvezde nisu mogli ništa da urade u prestonici Španije, na gostovanju prvoplasiranoj ekipi u takmičenju, Real Madridu. Domaćin je ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 98:68, po četvrtinama je bilo 38:24, 25:20, 17:13 i 18:11.

Gosti iz Beograda koji su u ovom susretu bili oslabljeni neigranjem pleja Stefana Jovića, poklonili su se raspucanom Kralju. 

U pobjedi domaćina istakla su se trojica košarkaša sa istim učinkom od 12 ubačenih poena, a to su bili Ayon, Maciulis i Taylor, dok je u redovima Zvezde najefikasniji bio Simonović sa 13 koševa.

Drugi susret, bio je onaj u Grčkoj gdje su snage odmjerili domaći Olympiacos i Darussafaka. Crveno-bijeli su slavili rezultatom 81:73, a najbolju statistiku kod domaćina je imao Birch sa 13 poena, dok je to kod turskog tima bio Wanamaker sa 23.

Koplja u trećem meču ukrstili su Efes i Bamberg. Njemački tim slavio je rezultatom 68:87, u redovima Efesa raspoložen je bio Osman sa 15 poena, dok je Nijemce do trijumfa predvodio Radošević sa 16 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi