Zvezda sigurna protiv Unicsa, Baskonia lako sa Galatom

Euroliga

Zvezda sigurna protiv Unicsa, Baskonia lako sa Galatom

D. Vejo

U okviru 29. kola Eurolige večeras su pobjede zabilježili Crvena zvezda, Baskonia i Milano.

Košarkaši Crvene zvezde pred svojom su publikom savladali ruski Unics rezultatom 83:65, po četvrtinama je bilo 10:14, 30:17, 17:18 i 26:16.

Crveno-bijeli su loše otvorili utakmicu. Šampion Srbije muku je mučio sa realizacijom, a nakon pet minuta igre u svoju statistiku upisao je svega dva poena. Ipak, do kraja prve četvrtine uspjeli su domaćini da konsoliduju redove i ubace još pet poena. Drugi kvartal protekao je u znaku Woltersa, Bjelice i Kuzmića koji su bili dosta raspoloženi. Beograđani ubacuju velikih 30 poena dok gosti svega 17. Na predah, Zvezda odlazi sa prednošću od devet poena (40:31).

Treći kvartal protekao je u velikoj borbi na obje strane, ali poen više su ubacili Rusi. Izabranici Dejana Radonjića u posljednjoj dionici potpuno su razoružali protivnika te tako stigli do zlata vrijedne pobjede.

U pobjedi Zvezde istakao se Bjelica sa 19 poena, dok je to u redovima Unicsa bio Langford sa 16.

Drugi meč, bio je onaj gdje su snage odmjerili Galatasaray i Baskonia. Istanbulski tim nije mogao da parira dobro raspoloženim Špancima koji su slavili rezultatom 80:103. Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Diebler i Tyus sa 14 poena, a u gostujućoj ekipi se istakao Tillie sa 20.

Treći susret bio je onaj gdje su koplja ukrstili Žalgiris i Milano. Gostujući tim slavio je rezultatom 84:88. Kod domaćina raspoložen je bio Pangos sa 16 poena, a u redovima Italijana najbolju statistiku imali su McLean i Cinciarini koji su ubacili 17 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi