Zvezda slavila protiv Albe, Efes protiv Olympiakosa

Euroliga, TOP 16

Zvezda slavila protiv Albe, Efes protiv Olympiakosa

Posljednje tri utakmice današnjeg programa Eurolige bile su, baš kao i dvije prethodne, sretne za domaće ekipe. Pobjede su upisali Laboral Kutxa, Anadolu Efes i Crvena zvezda.

Beogradski tim je rezultatom 86:69 stigao do svoje prve pobjede u TOP 16 fazi i tako zadržao barem teoretske šanse da se domogne narednog kruga takmičenja. Najbolji pojedinac utakmice ponovo je bio Boban Marjanović sa 17 poena i 12 skokova. U redovima Albe, McLean je ubacio 14 a bivši igrač Igokee Hammonds 11 poena.

Anadolu Efes je ponovo bio uspješan na svom terenu. Ovoga puta pao je Olympiakos koji se u Pirej vraća sa porazom od 84:70. Glavni uzrok poraza leži u činjenici da je najbolji igrač grčkog tima Spanoulis ubacio samo 2 poena. Domaće je sa 14 poena predvodio Draper a Krstić je ubacio jedan manje.

Laboral Kutxa je u svojoj dvorani bila ubjedljiva protiv Emporio Armanija sa rezultatom 102:83. Najbolji pojedinac u redovima domaćih bio je Davis Bertans koji je za 16 minuta ubacio 19 poena. Sa druge strane, jedan manje je ubaico Samuels ali ni njegova dobra partija nije mnogo pomogla ekipi iz Milana da izbjegne ubjedljiv poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Crvena zvezda - Alba Berlin 86:69
Laboral Kuxa - AJ Milano 102:83
Anadolu Efes - Olympiakos 84:70

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.