Zvezda slavila u Zagrebu protiv Cedevite

ABA liga

Zvezda slavila u Zagrebu protiv Cedevite

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde slavili su večeras u okviru 15. kola ABA lige na gostovanju protiv Cedevite rezultatom 91:95 po četvrtinama je bilo 22:13, 11:25, 28:30 i 30:27.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini koji su dosta konkretnije ušli u susret, te tako prvi period riješili u svoju korist i stekli solidnu prednost od devet razlike. Međutim, beogradski sastav krenuo je u drugoj četvrtini furiozno. Jenkins se probudio, dok je odbrana proradila. Na odmor se odlazi s prednošću Beograđana od pet poena razlike (33:38).

Nakon pauze, ponovo su gosti zaigrali bolje, a glavnu riječ vodio je Simonović. Posljednja četvrtina, donijela je mnogo uzbuđenja. Sedam sekundi prije kraja, Zvezda je imala plus dva, nakon čega Cedevita pravi faul nad Simonovićem koji pogađa oba slobodna bacanja za novi trijumf crveno-bijelih. 

Najefikasniji u domaćem timu bio je Boatright sa 30 datih koševa dok je to kod Zvezde bio Simonović sa 27 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi