Zvezda slavila za TOP 16, Barca 'uništila' Turow

Osmo kolo Eurolige

Zvezda slavila za TOP 16, Barca 'uništila' Turow

Večeras su odigrane još četiri utakmice osmog kola Eurolige. Ovu noć će posebno pamtiti košarkaši Crvene zvezde koji su se pobjedom u Valenciji plasirali u TOP 16.

Ekipa iz Beograda je od starta diktirala ritam i u pojedinim momentima utakmice dolazila i do dvocifrene prednosti. Na kraju je Zvezda trijumfovala rezultatom 77:68. Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Boban Marjanović sa 18 poena dok je Marcus Williams ubacio jedan manje. Najefikasniji pojedinac susreta bio je Bojan Dubljević koji je zabilježio 22 poena i 5 skokova.

Galatasaray je u okviru iste grupe kod kuće poražen sa 89:82 od Laboral Kutxa, dok je Olympiakos nastavio s pobjedama slavivši protiv Neptunasa sa 89:79.

Pravu katastrofu doživjeli su košarkaši Turowa na svom terenu. Barcelona je Poljake uništila sa 39 poena razlike, a bilo je 65:104. Najbolji u redovima pobjedničke ekipe su bili momci sa ovih prostora, Slovenac Nachbar sa 17 i Hrvati Hezonja i Tomić sa 15, odnosno 12 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.