Zvezda šokirala veliku Barcelonu

Katalonci pali u Beogradu

Zvezda šokirala veliku Barcelonu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Barcelone 76:65 u susretu 3. kola Eurolige.

Slaba prva dionica ovog meča donijela je bolju igru katalonskog tima. Zvezda je limitirana na samo devet poena, pa se činilo kako će Barca bez većih problema odraditi gostovanje u glavnom gradu Srbije.

Nakon prve dionice Katalonci su imali sedam poena prednosti (16:9), ali je velika serija Crvene zvezde u drugoj dionici donijela veliki preokret.

Do samog finiša prvog poluvremena Barca je vodila. Imali su plus sedam (31:24), ali domaći košarkaši prave veliku seriju od 16:0 i na odmor odlaze sa devet poena prednosti, 40:31.

Nije se Barca uspjela vratiti u trećem periodu. Zvezda je u potpunosti kontrolisala meč i u posljednji period je ušla sa 12 poena razlike, 60:48.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ta je razlika u posljednjoj dionici bila sasvim dovoljna za Zvezdu, koja je na kraju stigla do velike pobjede, druge u novoj sezoni.

Marko Gudurić je vodio Zvezdu do trijumfa sa 19 poena, dok je kod Barcelone Brad Oleson ubacio 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi