Zvezda spremna za okršaj sa Žalgirisom

Euroliga, 10. kolo

Zvezda spremna za okršaj sa Žalgirisom

Hala 'Aleksandar Nikolić' večeras će biti poprište duela između Crvene zvezde i Žalgirisa.

Crveno-bijeli će pred domaćim navijačima tražiti petu, a litvanski tim četvrtu pobjedu ove sezone u Euroligi.

"Pokazali su da protiv svih ekipa mogu da igraju veoma kvalitetno, odigrali neizvjesnu utakmicu sa CSKA u Moskvi, ubjedljivo savladali Bamberg i Lijetuvos Ritas u meču koji je kao derbi Zvezde i Partizana u srpskoj košarci. Ne ide nam na ruku to što su trenutno u najboljoj formi od početka takmičenja. Čeka nas veoma teška utakmica, ne samo zbog naših problema već i zbog njihovog ozbiljnog kvaliteta", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Protivnika je pohvalio i bek crveno-bijelih Branko Lazić.

"Žalgiris je najbolji proizvod litvanske škole, imaju mnogo sjajnih individualaca. Vjerujem u svoj tim, samo kao tim možemo pobijediti. Prije svega moramo smanjiti broj grešaka, biti jaki u odbrani i tada ćemo imati šansu da slavimo", izjavio je Lazić.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičus izjavio je da će njegov tim večeras imati jako težak zadatak.

"Zvezda ima jezgro tima koji je dugo na okupu, a pojačanja su se savršeno uklopila u sistem igre. Vrlo važan faktor biće naš odgovor na njihovu fizičku igru. Moramo odoljeti i pritisku sa tribina jer su njihovi navijači vrlo glasni. Moramo brzo da pomjeramo loptu i diktiramo naš tempo igre", jasan je bio Jasikevičius.

Početak susreta ova dva tima zakazan je za 19 časova.

Večeras su na programu još tri utakmice, a sastaju se:

Darussafaka - Olympiacos (18.00 časova)

Barcelona - Panathinaikos (21.00)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Baskonia - Galatasaray (21.00)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi