Zvezda u četvrtfinalu Eurocupa, veliki preokret Nizhnyja

Poznati svi učesnici četvrtfinala Eurocupa

Zvezda u četvrtfinalu Eurocupa, veliki preokret Nizhnyja

Nakon večerašnjih revanš mečeva osmine finala poznati su svi učesnici četvrtfinala košarkaškog Eurocupa. 

Crvena zvezda je nakon pobjede od 88:82 u Beogradu doživjela poraz u revanšu od Lietuvos Rytasa sa 82:80, ali taj rezultat nije bio dovoljan litvanskom klubu da prođe dalje. Beograđane je do četvrtfinala predvodio Raško Katić sa 19 poena. 

Najviše uzbuđenja bilo je u utakmici Khimkija i Valencije. Valencia je u Rusiju otišla sa 16 poena razlike iz prve utakmice, a domaćin je u revanšu slavio sa 15 poena (97:82), ali je to bilo nedovoljno za ukupnu pobjedu. 

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u meču Nizhnyja i Bešiktaša. Turski klub je iz prve utakmice imao čak 17 poena prednosti, ali je ruski klub u revanšu slavio sa čak 24 poena, te izborio plasman dalje. 

Rutinski posao na putu u četvrtfinale odradili su Unics Kazan protiv Nymburka (76:59), Hapoel protiv Ulma (81:65), te Kolejliler protiv Khimika (72:60). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.