Zvezda u Strasbourgu prokockala 20 poena prednosti

Poraz crveno-bijelih u Francuskoj

Zvezda u Strasbourgu prokockala 20 poena prednosti

E. Škorić

Zvezda je u Strasbourgu vodila 20 razlike, ali nije uspjela da upiše treću euroligašku pobjedu.

Zvezda je u prvom kolu savladala Strasbourg u Beogradu, a protiv francuske ekipe je večeras prokockala nevjerovatnu prednost. Domaća ekipa slavila je na kraju sa 78:75.

Crveno-bijeli su sjajno otvorili utakmicu, imali su čak 11 poena prednosti nakon prve dionice (30:19).

Krajem druge dionice Zvezda je vodila 20 razlike, a u trećem periodu već se osjetio pad u igri gostiju, koji su u zadnju dionicu ušli sa plus osam (64:56).

Strasbourg je došao na minus jedan početkom zadnje dionice, a Zvezda se držala poenima s linije za slobodna bacanja. Ipak, furiozno su domaći igrali u posljednje tri minute, pa 8:0 serijom stižu do potpunog preokreta. 

S nekoliko grešaka, zvezdaži su sami sebi otežali situaciju, Strasbourg je na kraju ostvario treću pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Leloup je briljirao u pobjedi Strasbourga sa ubačenih 24 poena, a Beaubois je ubacio 17. Na drugoj strani je Quincy Miller ubacio 23 poena, a Marko Simonović je imao sjajnu partiju i ubacio je 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.