Zvezda upisala 20. uzastopnu pobjedu u ABA ligi

Savladali Mornar

Zvezda upisala 20. uzastopnu pobjedu u ABA ligi

E. Čaušević

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras na domaćem parketu Mornar (82:71) u okviru 20. kola ABA lige.

Zvezda je večeras u Beogradu upisala 20. uzastopnu pobjedu u ABA ligi, košarkaši ove ekipe bolji su bili od Mornara. Ipak, domaći su do pobjede stigli teže od očekivanog jer je Mornar u jednom trenutku imao 15 poena prednosti. 

Gosti su sjajno otvorili meč, te su prvu četvrtinu dobili sa 23:9. Ipak, Zvezda je nakon toga ubacila u brzinu više, te je na kraju stigla do pobjede od 82:71.

Najefikasniji u dresu crveno-bijelih bili su Jenkins i Lazić sa po 12 poena, dok je Mitrović uz četiri poena dodao 12 skokova i pet asistencija.

ABA liga, 20. kolo:

Crvena zvezda - Mornar 82:71

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi