Zvezdi 15.000 eura kazne

Zbog nereda na utakmici sa Galatom

Zvezdi 15.000 eura kazne

Zbog incidenata na utakmici drugog kola Eurocupa protiv Galatasaraya, Crvena zvezda je kažnjena od ULEB-a sa 15.000 eura. 

"Na ovako visoku novčanu kaznu uticalo je nekoliko činjenica. Prije svega podatak da je ovo četvrti prekršaj ovakve vrste, zbog čega je Crvena zvezda već bila upozorena od strane disciplinskog sudije Eurocupa i prije toga također novčano kažnjavana. Otežavajauća okolnost bila je i činjenica da se ubacivanje tvrdih predmeta na teren ponavljalo nekoliko puta tokom utakmice sa ekipom iz Istanbula," stoji u saopštenju kluba iz Beograda.  

 

Iz Zvezde apeluju na navijače da se ovakvi incidenti ne ponove, jer bi klub iz Beograda mogao biti izbačen iz takmičenja. 

 

"Ipak, ono što najviše zabrinjava je podatak da je od strane disciplinksog sudije Eurocupa stiglo prijeteće upozorenje da će ukoliko se ovakvi ili slični incidenti budu ponovili Crvena zvezda biti kažnjena igranjem pred praznim tribinama. Također, među mogućim kaznama spominje se oduzimanje bodova, pa čak i isključivanje tima iz evropskih takmičenja u trajanju od jedne do tri godine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.