Zvezdin dvojac u utrci za defanzivca godine u Euroligi

Priznanje za klub iz Beograda

Zvezdin dvojac u utrci za defanzivca godine u Euroligi

E. Dindić

Dva asa Crvene Zvezde u utrci za prestižnu nagradu u Euroligi.

Crvena Zvezda je ove godine hit u Euroligi. Izabranici Dejana Radonjića igraju sjajno,a ono po čemu su prepoznatljivi je svakako sjajna odbrana.

Naime glavni ljudi ovog takmičenja uvrstili su dvojac Crvene Zvezde Branko Lazić i Charles Jenkins u listu nominiranih za najboljeg defanzivca u Euroligi. 

Osim njih nominirani su još centar Fenerbahčea Ekpe Udoh, sjajni dvojac iz Olimpijakosa Kostas Papanikolau i Khem Birch, sjajni skakač Anadolu Efesa  Tyler Honeycut kao i centar CSKA  Kyle Hines.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kao razlog zbog kojih su odarani navedeno je da je Jenkins statistički najbolji kradljivac lopti u Euroligi (2,05 po meču), kao i jedan od najzaslužniji za izuzetno mali broj primljenih poena ( 74,6 po meču). Dok Branko Lazić svojim potezima pravi razliku na terenu, a protivnicima pravi velike probleme u napadu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi