Zvijezda je rođena
Milsap je konačno zablistao

Navijači Jazzera dobili novog miljenika

Zvijezda je rođena

Dugo su u Salt Lake Cityju čekali igrača kojeg bi mogli uporediti sa legendarnim Karlom Maloneom, a dobili su ga u srijedu večer u liku Paula Milsapa, koji je sam porazio Miami Heat.

Paul Milsap, 203 cm visoki i 113 kg teški krilni centar, u pobjedi Jazzera nad Heatom upisao je 46 poena i 9 skokova, a trice je gađao 3/3, što je za igrača njegove konstitucije pravo čudo.
U karijeri je od dvadeset pokušaja ubacio samo dvije trice. Protiv Heata je u zadnjih 29 sekundi utakmice ubacio čak 11 poena.

Legendarni dvojac Jazzera, John Stockton i Karl Malone, igrao je sjajnu košarku, i tada je trener bio Jerry Sloan, ali do naslova prvaka nikada nisu otišli, jer su igrali u "pogrešno vrijeme", vrijeme kada su ligom vladali Chicago Bullsi, predvođeni Jordanom, Pippenom, Rodmanom i Kukočem.

Dugo vremena je trebalo da se pojave igrači u kojima navijači Jazzera mogu vidjeti igrače od kojih očekuju da ih odvedu do prvog naslova prvaka. Prije nekoliko godina se na sceni pojavio Deron Williams, danas jedan od najboljih playmakera lige, ali drugog nije bilo, jer Carlos Boozer, koliko god bio dobar, nije bio taj potencijal, baš kao ni Andrej Kirilenko.

Od srijede večer, odnosno četvrtka ujutro, sve naslovnice medija iz savezne države Utah rezervirane su za Paula Milsapa, koji u svojoj petoj NBA sezoni konačno pokazuje o kakvom igraču se radi. Najveća poveznica Paula sa "letećim poštarom" Karlom Maloneom je ta da su obojica pohađala Louissiana Tech College.

Utah ga je izabrala na draftu 2006. kao 47. izbor. U prve dvije sezone igrao je kao prosječan rookie, a tek u trećoj sezoni, kada je imao prosjek od 13.5 poena i 9 skokova po meču, pokazao je potencijal. Bio je rezerva za Carlosa Boozera, a ozbiljnije se na njega počelo računati tek prošlog ljeta.

Tada je bio ograničeni slobodni agent, potpisao je ugovor sa Portlandom vrijedan 32 miliona dolara za četiri sezone, ali je Utah iskoristila opciju mečiranja ponude i zadržala Milsapa. Pokazalo se kao ispravan potez. Ljetos je Boozer otišao u Bullse, pa je Jerry Sloan ulogu startera namijenio Milsapu.

U paru sa novopridošlim centrom Al Jeffersonom čini sjajan tandem pod obručem, Williams je play koji im uvijek može dati dovoljan broj lopti, pa navijači Jazzera opet, čini se s razlogom, mogu očekivati da NBA sezona za njih traje sve do juna mjeseca.

"Tokom ljeta sam stalno vježbao šut za tri poena, jer sam bio svjestan da mi je to loša tačka. Imao sam podršku trenera i suigrača. Nakon meča sa Miamijem nazvao sam majku i rekao sam joj da sam pogodio tri trice. Čak ni ona nije mogla da vjeruje", rekao je Milsap, koji je za pet godina prošao put od klupe do prve zvijezde Jazzera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti