Zvijezda Oklahome ima 17-oro braće i sestara

Nesvakidašnja priča

Zvijezda Oklahome ima 17-oro braće i sestara

Za vrijeme utakmice Oklahome i San Antonija, na displeju u dvorani je prikazan profil košarkaša Thundera Stevena Adamsa, koji je otkrio nešto što do sada mnogi nisu znali.

Naime, ovaj košarkaš iz Novog Zelanda ima čak sedamnaestero braće i sestara, po čemu je rekorder u cijeloj NBA ligi. Pored Adamsa, njih šestoro se bavi košarkom, a interesantno je da su sva njegova braća viša od 196 centimetara.

Najpoznatija Stevenova sestra je Valerie Adams, novozelandska bacačica kugle koja je osvojila dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. Osim toga, četverostruka je svjetska prvakinja i osvajačica jednog zlatnog odličja na Svjetskom dvoranskom prvenstvu.

Steven Adams je najmlađi sin svog oca Sida, koji je imao 18-oro djece iz pet brakova. Košarkaš Oklahome ima 24 godine, visok je 213 cm i težak 116 kg.

Kako je Steven istakao u više intervjua, očeva smrt iz 2006. godine je za njega jedan od najvećih udaraca u životu, koji ga je natjerao da razmisli da li ide pravim putem.

"Kada sam ostao bez oca, shvatio sam da sam griješio što sam mnogo lagao svojim roditeljima. Bio sam dijete, ali mi je žao što se nisam drukčije ponašao. Njegova smrt me je strašno zaboljela", rekao je Adams. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi