Zvijezde Oklahome kažnjene zbog Jusufa Nurkića
Foto: Portland Trail Blazers

Plaćaju po 15.000 dolara

Zvijezde Oklahome kažnjene zbog Jusufa Nurkića

M. Šljivak

NBA liga kaznila je zvijezde Oklahome Russella Westbrooka i Paula Georgea, ali i trenera Billyja Donavana i to zbog kritika na račun sudija.

Carmelo Anthony je u susretu protiv Portland Trail Blazersa na putu prema košu laktom udario bh. košarkaša Jusufa Nurkića. Sudije su nakon pregledanog snimka Melu dosudili isključujuću grešku, što je izazvalo velike reakcije od strane Thundera.

Trener Oklahome Billy Donavan  tražio je da se pregledaju i ranije snimke na kojima je Nurkić navodno udario Westbrooka.

"Tražio sam da ponovo pogledaju snimak, ali oni su rekli da nema razloga jer je udarac bio bez lopte. Ne znam zašto nisu pregledali snimak na kojem Nurkić udara Russella. Možda Westbrook za razliku od Nurkića nije dovoljno ležao", rekao je Donavan.

Ove riječi i kritike na račun sudija trenera Thundera su koštale 15.000 dolara. Istu kaznu dobili su Russell Westbrook i Paul George.

"Nisu pregledali kada je mene Nurkić udario u lice. Melo je njega zakačio i odmah su to učinili. To nije pošteno", riječi su zbog kojih će i MVP iz prošle sezone u kasu NBA lige uplatiti 15.000 dolara.

George je bio mišljenja kako se ništa ozbiljno nije dogodilo:

"Nije izgledalo ništa ozbiljno. Melo to nije namjerno uradio, samo je krenuo da završi akciju".

I njega su riječi koštale kazne, pa će trio iz Oklahome ukupno platiti 45.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije