Zvijezdi NBA lige prijeti doživotna suspenzija

Uhapšen zbog posjedovanja marihuane

Zvijezdi NBA lige prijeti doživotna suspenzija

D. Rakanović

Košarkaš Sacramento Kingsa Zach Randolph nedavno je uhapšen zbog posjedovanja marihuane, zbog čega mu prijeti doživotna suspenzija NBA lige. 

Randolph je uhapšen u srijedu u Los Angelesu zbog posjedovanja marihuane koju je namjeravao prodati.

Ukoliko Randolph bude osuđen, ili prizna krivicu, dobiće doživotnu suspenziju od NBA lige. Prema važećem kolektivnom ugovoru lige igraču koji bude osuđen za krivično djelo sa elementima prodaje droge predviđena je suspenzija. 

On neće biti prvi košarkaš koji je suspendovan. O.J. Mayo je suspendovan iz NBA lige 2016. godine nakon kršenja pravila vezanih za opojna sredsva. 

Randolph je ovog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor sa Sacramentom vrijedan 24 miliona dolara. 

On je tokom karijere igrao za Portland, New York, LA Clipperse i Memphis, a procjenjuje se da je "težak" oko 65 miliona dolara. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi