Zydrunas Ilgauskas ponovo u Cavsima?
Foto: EPA

Litvanac se vraća?

Zydrunas Ilgauskas ponovo u Cavsima?

M. Šljivak

Litvanski košarkaš Zydrunas Ilgauskas (39) razmišlja o povratku na košarkaške parkete.

Iskusni 39-godišnji centar oprostio se od aktivnog bavljenja košarkom 2011. godine u dresu Miami Heata, ali sada ozbiljno razmišlja da se ponovo aktivira.

Ilgauskasova želja je prsten NBA prvaka. Nakon što je 14 godina nosio dres Cleveland Cavaliersa, gdje nije uspio osvojiti naslov, otišao je u Miami zajedno sa LeBronom Jamesom, ali se nakon samo jedne sezone u dresu Heata odlučio oprostiti od košarke.

Povratkom LBJ-a u Cavse ovaj klub je postao glavni pretendent na titulu prvaka, što je izazvalo želju kod Ilgauskasa, te će 221 centimetar visoki centar pokušati da se vrati u NBA ligu.

Tijekom NBA karijere Ilgauskas je prosječeno ubacivao 13 poena, te je imao preko sedam skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.