10 godina Merkur Osiguranja u BiH

Merkur Osiguranje

10 godina Merkur Osiguranja u BiH

Sponzorski tekst

Merkur BH osiguranje d.d. u ovoj godini slavi deset godina svoga uspješnog rada u Bosni i Hercegovini. U isto vrijeme, osnivač i vlasnik Društva, Merkur Versicherung AG iz Austrije, obilježava u ovoj godini poseban jubilej - 215 godina svoga postojanja.

Merkur BH osiguranje d.d. je kćerka firma Merkur Versicherung AG u 100% vlasništvu. Merkur Versicherung AG je najstarije osiguravajuće društvo Austrije (osnovano 1798 u Grazu). Odluka o ekspanziji u zemlje bivše Jugoslavije je donesena prije 20 godina, a Merkur BH osiguranje d.d. je bilo treće po redu osnovano društvo što se pokazalo veoma uspješnim.

Poslovni put Merkura počinje u maju 2003. godine i karakteriziran je kontinuiranim i stabilnim razvojem u dosadašnjih deset godina djelovanja, a u prilog toj činjenici govori da je Merkur osiguranje pionir u pogledu kreiranja programa osiguranja života sa pokrićem teških bolesti MTB, čiju policu osiguranja je do sada zaključilo 56.415 osiguranika!

Alois Sundl, Generalni Direktor Merkur Versicherung AG: „215 godina Merkur Versicherung i 10 godina Merkura u Bosni i Hercegovini znače za naše klijente i partnere: iskustvo, tradiciju, sigurnost i stabilnost. To su vrijednosti na kojima je utemeljeno naše Društvo danas, a i u budućnosti.“

Merkur BH osiguranje d.d. je pouzdan partner koje svojim klijentima nudi prvoklasnu uslugu i visoko kvalitetne produkte osiguranja. Ove vrijednosti utemeljene na tradiciji najstarijeg osiguravajućeg društva Austrije su pokretač uspjeha u Bosni i Hercegovini. U 2012. godini je po četvrti put za redom potvrđena pozicija „Osiguravatelja života br. 1 u BiH” (tržišno učešće od 29,3% prema objavljenim pokazateljima Agencije za nadzor osiguranja FBiH, odnosno 25,4% prema pokazateljima državne Agencije za osiguranje).

„Merkur BH osiguranje u narednom periodu nastavlja započeti trend profiliranja, kao Društvo koje snažno afirmiše vrijednost kulture osiguranja, utemeljene na brizi o sebi, svojoj djeci, svojoj porodici, svom domu, a posebno o najvećoj vrijednosti koju nam život daruje, a to je zdravlje.” poruka je gosp. Ermina Nuhić, Predsjednika Uprave Merkur BH osiguranja d.d..

U veoma uspješnoj poslovnoj 2012. godini ostvaren je prihod po osnovu plaćanja premije osiguranja u iznosu od 22,6 miliona KM, te pozitivan operativni rezultat poslovanja u iznosu od 3,4 miliona KM. Vrijednost tehničkih rezervi prelazi iznos od 62 miliona KM, što pruža dodatnu sigurnost za klijente Merkur BH osiguranja d.d.

Kroz izvrstan poslovni rezultat stvoreni su uslovi da se pripiše dobit u iznosu od 975 hiljada KM na više od 12.000 osiguranika, koji su u skladu sa svojim ugovorima o osiguranju stekli ta prava, kao i da se pored toga isplati i 4,5 miliona KM odštetnih zahtjeva.

U Bosni i Hercegovini Merkur BH osiguranje d.d. je pored centrale Društva u Sarajevu, prisutno svojim podružnicama u Banja Luci, Mostaru i Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije