Ako nosite dres Barcelone idete u zatvor

Novi zakon u Saudijskoj Arabiji

Ako nosite dres Barcelone idete u zatvor

D. Rakanović

Vlasti Sudijske Arabije donijele su zakon po kojem ukoliko nosite trenutni dres fudbalskog velikana Barcelone možete završiti u zatvoru na period i do 15 godina. 

Problem je u tome što je sponzor Barcelone Qatar Airways, a Sudijska Arabija ove sedmice prekinula je diplomatske odnose sa Katarom kojeg optužuju za finansiranje terorizma.

Navijačima koji u Saudijskoj Arabiji nose dres Barcelone na kojem trenutno stoji sponzorski natpis Qatar Airwaysa, prijeti novčana kazna od 135 hiljada eura, ili čak do 15 godina zatvorske kazne, piše Squawka.com.

Uskoro bi sličan zakon mogli uvesti i Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen.

Podsjetimo, Qatar Airways je Barcelonin sponzor posljednje četiri godine, ali od početka iduće sezone na dresu katalonskog kluba pojavit će se ime novog sponzora, japanske kompanije Rakuten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi