Albanac koji je 'kriv' za dron izazvao haos na internetu

Obilježio godišnjicu

Albanac koji je 'kriv' za dron izazvao haos na internetu

Ozloglašeni Albanac Ismail Morina poznat je po tome što je upravljao dronom koji je 14. oktobra 2014. godine izazvao neviđeni skandal na utakmici Srbije i Albanije u Beogradu.

Kao što je to već svima dobro poznato, na dronu se nalazila zastava 'Velike Albanije' zbog koje je došlo do incidenata na terenu, ali i na tribinama stadiona Partizana. Meč je prekinut, a da za Srbiju stvari budu još gore pobrinula se UEFA koja je utakmicu registrovala pobjedom Albanije 3:0, uz oduzimanje tri boda reprezentaciji naših istočnih susjeda.

Morina nikada nije odgovarao za incident koji je prouzrokovao, a srbijansku javnost nastavlja provocirati po društvenim mrežama, gdje se povremeno oglasi i podsjeti ih na sve što se te noći dešavalo u Beogradu.

Albanac se jučer prisjetio famoznog drona i na svom Instagram profilu je objavio fotografiju drona sa, slobodno se može reći, historijske utakmice, a kao 'bonus' je dodao i tačno vrijeme kada je ona poletjela prema stadionu. Morina je na taj način obilježio drugu godišnjicu od ovog čina.

Ne treba ni napominjati da je njegova fotografija podijelila 'fanove', koji su se obračunavali u komentarima. Dok ga Albanci slave, Srbijanci negoduju i prijete mu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi