Antić traži 25 miliona dolara odštete

Makedonac ne prašta

Antić traži 25 miliona dolara odštete

Bivši košarkaš Atlante Pero Antić podnio je tužbu protiv njujorške policije zbog incidenta koji se desio prošle godine ispred jednog noćnog kluba.

Makedonski internacionalac je zajedno sa saigračem Thabo Sefoloshom protivpravno uhapšen i zadržan u pritvoru, zbog čega bi košarkaš sada mogao dobiti odštetu od 25 miliona dolara.

"Njujorška policija je priznala da je bez osnova i greškom uhapsila Antića. Sada će morati da snose posljedice", rekao je njegov advokat Alex Spiro, prenosi ESPN.

Nešto gore je prošao Thabo Sefolosha koji je tom prilikom i povrijeđen, tako da bi njegova odšteta mogla biti duplo veća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi