Arap u centru pažnje na Nou Campu

Ima poruku za cijeli svijet

Arap u centru pažnje na Nou Campu

E. Čaušević

Barcelona je večeras na Nou Campu savladala Betis sa 2:0 u okviru prvog kola španske La Lige.

Utakmice na Nou Campu večeras je bila ispunjena raznim emocijama, jer je prije svega nekoliko dana ovaj grad pogodio teroristički napada. U ovom napadu koji se desio prije tri dana poginulo je 13 osoba, dok je više od 100 povrijeđeno. Teroristički napad uzdrmao je cijeli svijet, a posebno stanovnike Barcelone.

Utakmice širom svijeta počinju sa minutom šutnje, a tako je bili večeras i na Nou Campu. Navijači na stadionu Barcelone su u suzama odali počast žrtvama napada. No, jedan arapski navijač bio je u centru pažnje zbog svoje sjajne poruke.

"Moramo se ujediniti protiv terorizma. Terorizam nema religiju. Barcelona se ne boji!", piše na njegovom transparentu koji je za veoma kratko vrijeme obišao svijet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi