Argentinska vlada špijunirala Lionela Messija
Foto: EPA

La Nation otkrio zanimljive detalje

Argentinska vlada špijunirala Lionela Messija

E. Čaušević

Argentinski portal La Nacion danas je objavio priču o Lionelu Messiju koja je iznenadila fudbalsku javnost.

La Nacion je nekoliko mjeseci istraživao fudbalera Barcelone, odnosno njegove probleme sa utajom poreza u Španiji. Novinari ovog medija su prilikom istraživanja otkrili da je argentinska vlada poslala špijuna u Barcelonu kako bi pratio ovog fudbalera.

Navodno, argentinska vlada je željela sama da istraži ovaj slučaj, a čak su poslali i agenta kako bi špijunirao Messija. Fudbaler Barcelone je optužen nedavno da je utajio skoro 12 miliona eura poreza.

Prema pisanju La Naciona zadatak ovog špijuna je bio da prati Messijev privatni život kako bi pokušao saznati gdje novac od utaje poreza završava. Vlada u Argentini se nakon ovih informacija još uvijek nije oglasila, ali je sigurno da to neće priznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi