Arsenal će upropastiti životni dobitak kladioničaru
Foto: EPA

Zbog Topnika ostaje bez 215.000 funti

Arsenal će upropastiti životni dobitak kladioničaru

Piše: M. Šljivak
Londonski Arsenal ima sezonu za zaborav.

Tim Arsenea Wengera tokom kompletne sezone igra zaista slabo, pa će vjerovatno ostati bez plasmana u Ligu prvaka naredne sezone.

Za plasman među četiri najbolja tima u Premiershipu potreban im je poraz Liverpoola od Middlesbrougha u zadnjem kolu, te njihova pobjeda nad Evertonom. Svi ostali raspleti vode Topnike u Evropsku ligu, a njihov izostanak iz četiri najbolje ekipe koštaće jednog kladioničara iz Irske nevjerovatnih 215.000 funti.

Neimenovani kladioničar je uložio 170 funti na nekoliko zanimljivih oklada i to prije godinu dana. Pored oklada na neke manje poznate sportove koje je prošao, igrao je i da će Francuska igrati u finalu Eura, da će Argentina osvojiti grupu D na Copa Americi i da će Newcatle osvojiti Championship.

Newcastle mu je dao priliku da se nada osvajanjem trofeja, ali je ostao još jedan događaj. Na tiketu za dobitak od 215.000 funti potrebano mu je da Topnici završe među četiri najbolja tima u Engleskoj.

Šanse da se to dogodi su vrlo male. Za to mu treba pobjeda Middlesbrougha na Anfieldu i pobjeda Arsenala nad Evertonom, ali realno gledajući, Topnici će mu lošom sezonom vjerovatno upropastiti životni dobitak.