Aston Martin predstavlja V12 Zagato

Aston Martin predstavlja V12 Zagato

SportSport.ba

Aston Martin otkrio je prve fotografije svog novog V12 Zagata, a oficijelno predstavljanje biće u martu, na Ženevskom auto-moto sajmu.

U proizvodnja samo jednog modela V12 Zagato uložiće se više od 2000 radnih sati, zahvaljujući ručno rađenim panelima, pa zato ne iznenađuje da je Aston Martin obećao napraviti samo 150 primjeraka ovog modela. V12 Zagato biće u značajnoj mjeri izgrađen od karbonskih vlakana uz prednji i zadnji branik, vrata i poklopac gepeka od kompozita.

Aston Martin je samo za ovaj model kreirao  četiri sasvim nove boje, a samo za farbanje neophodno je potrošiti 100 radnih sati. Unutra, sve je obloženo ručno šivanom kožom.

V12 Zagato gura jednaka mašina kao i V12 Vantage, što snači da se kupci mogu radovati 6 litarskom V12 motoru sa 510ks i šest brzina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.