Aston Martin za vruće ljetne dane

Vanquish Volante

Aston Martin za vruće ljetne dane

M. Skaka

Nakon što su nedavno predstavili najnoviji Vanquish, ljudi iz Aston Martina su otišli i korak dalje te predstavili i njegovu verziju bez krova, 2014 Aston Martin Vanquish Volante.

Kao i kupe, i Vanquish Volante ima zvijer ispod haube u vidu šest litarskog, V12 motora sa 565 konjskih snaga. Zahvaljujući laganoj karoseriji od karbonskih vlakana i aluminijskoj građi, ovaj automobil će do stotke doći za 4.1 sekundu. Od brata sa tvrdim krovom će preuzeti karbon keramičke kočnice i sistem kontrole stabilnosti sa tri moda, normal, sport i trkaći.

Stručnjaci iz Aston Martina su se potrudili i oko krova tako da će isti biti rasklopljen ili spušten za svega 14 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.