Bankrotirao nekadašnji kapiten West Hama

Niell objavio bankrot

Bankrotirao nekadašnji kapiten West Hama

E. Čaušević

Nekadašnji kapiten West Hama i reprezentacije Australije Lucas Neill objavio je danas bankrot.

Ovaj fudbaler je tokom svoje igračke karijere zaradio oko 20 miliona funti nastupajući za Millwall, Blackburn, Everton, West Ham i Galatasaray.

Prema pisanju engleskih medija Neill je toko svoje karijere ulagao milione u razne ugostiteljske objekte, a na kraju je morao objaviti bankrot. Također, njegov advokat izjavio je da će ovaj fudbaler teško vratiti i mali dio svog uloženog novca.

Mnogi su iznenađeni kako je Neill ovako brzo uspio da dođe do bankrota s obzirom da je prije nekoliko godina objavljeno da je zaradio 20 miliona futi. Sumnja se da je novac trošio i na druge stvari koje će policija u Australiji tek istražiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi